06.10.14

Pleidooi voor pauze

 

In de Nederlandse krant De Telegraaf houd ik vandaag een 'pleidooi voor pauze'. De krant interviewde me naar aanleiding van de publicatie (twee weken geleden) van mijn nieuwste boek 'Het handboek voor de spitsuurvrouw'.

 

Illusie

 

We leven met de illusie dat we extra minuten en seconden kunnen winnen door altijd maar door te gaan, door achter onze laptop te lunchen en nooit te pauzeren.

 

Wie geen pauzes neemt, denkt dat hij goed bezig is. Meer nog: pauzeren is uit den boze, want het is puur tijdverlies. Toch?

 

De kunst van het stoppen

 

Maar wist je dat je juist veel meer gedaan krijgt en dat je ook effectiever kunt werken als je de 'kunst van het stoppen' (*) leert? Gun jezelf dus regelmatig een pauze, liefst elke keer als je concentratie verslapt (dat is ongeveer om het uur).

 

Verlies dus (schijnbaar) tijd om tijd te winnen... Dàt is de (en een) kunst!

 

 

Lees mijn pleidooi voor pauze in De Telegraaf.

 

 

(*) In mijn nieuwste boek 'Het handboek voor de spitsuurvrouw' wijd ik een volledig hoofdstuk aan 'de kunst van het stoppen' (en ook een hoofdstuk aan 'de kunst van het starten' en een aan 'de kunst van het doorgaan'. Later meer daarover.).

 

________________________________________________________________________________

Life en business coach - Professional organizer Sara Van Wesenbeeck - Foto Ellen Goegebuer2Sara Van Wesenbeeck is ervaren life & business coach, erkend zakelijk bemiddelaar & bemiddelaar bij arbeidsconflicten, professional organizer, spreker en auteur. Ze coacht managers, executives, ondernemers, individuen en gezinnen bij het realiseren van een leven met minder stress, een groter budget en meer kwali-tijd. Sara is auteur van Het handboek voor de spitsuurvrouw, Het slimme organizing boek en Het slimme budgetboek en een veelgevraagd expert in de media in binnen- en buitenland. Op haar website www.plusorganizing.be en haar blog 'Sara's L!fesavers' vind je meer slimme tips voor persoonlijke effectiviteit, een gezonde work life balans en slim tijdbeheer.

________________________________________________________________________________